Над 60% от хотелиерите възнамеряват да намалят цената на пакетните

...
Над 60% от хотелиерите възнамеряват да намалят цената на пакетните
Коментари Харесай

Половината от хотелите ще предложат алтернативни пакети за направени вече резервации


Над 60% от хотелиерите имат намерение да понижат цената на пакетните услуги за отмора, демонстрира изследване на Национален статистически институт.

През април 2020 година Националният статистически институт (НСИ) започва провеждането на месечно анкетно изследване измежду шефовете на местата за настаняване за събиране на точна и навременна информация за положението и развиването на техния бизнес по време на изключителното състояние в страната, написа БГНЕС.

При създалата се обстановка 50.4% от интервюираните считат да предложат на своите клиенти различен интервал за потребление на направените резервации. Същевременно 62.5% от тях имат желание да понижат цената на пакет услуги, а 52.1% – на нощувката.

По отношение на наетия личен състав 40.8% от ръководителите са подхванали като мярка „ заплатен отпуск “, следвана от „ освобождаване/съкращаване “ – 35.4%, и „ неплатен отпуск “ – 31.7%. От мярката „ 60/40 “ са се възползвали 17.6% от мениджърите, а от „ отдалечена форма на работа “ – 15.1%.

През март по-голяма част от шефовете (72.2%) оповестяват за понижение в приходите от активността си по отношение на предходния месец, а 24.5% от тях показват, че няма смяна.

В кратковременен проект (през идващия един месец) 42.9% от мениджърите предвиждат, че ще могат да обслужат „ до 50% “ от разноските за активността със лични средства, 18.0% от тях – „ до 100% “, а 38.2% от интервюираните показват, че няма да могат да се оправят сами.

По отношение на бъдещата интензивност на мястото за настаняване в кратковременен проект 42.6% от ръководителите чакат краткотрайно да преустановят активността си, 35.4% считат да продължат да работят, въпреки и с понижен размер, а 14.6% чакат да продължат активността си, както преди изключителното състояние. Едва 6.3% предвиждат да я прекратят.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР