Над 60% от българските младежи се чувстват неподкрепени и рано

...
Над 60% от българските младежи се чувстват неподкрепени и рано
Коментари Харесай

Учени и студенти от НБУ изследват чува ли се гласът на младите при вземането на решения

Над 60% от българските младежи се усещат неподкрепени и рано стартират да вредят на себе си, сочи проучване на Световната здравна организация. По този индикатор страната ни се подрежда на последно място в Европа.
Тези данни предизвикат откриватели и студенти от „ Ноу - хау център за различни грижи за деца “ към Нов български университет да основат самодейността „ Диалог за себе си “. Целта на плана е да изследва каква част от младежите на възраст сред 18 и 25 години не усещат поддръжка на концепциите си, какво им липсва, чува ли се гласът им при взимането на съществени „ възрастни “ решения.
Първата фаза от изследването, наречена „ Какво значи поддръжка и има ли почва у нас? “ ще се организира под формата на разговор в групи от 10 души.
Всеки юноша на възраст сред 18 и 25 година, който демонстрира интерес, може да се включи, посредством попълване на регистрационен формуляр: https://forms.gle/oD1ndNd1FJnLqQh2A.
Предвидени са две срещи онлайн и една онлайн полемика. Първата сесия ще бъде на 30 юли ( четвъртък).
За всеки участник е очакван документ за присъединяване в изследователския план, а образувалите се в хода на полемиките групи сами ще изберат по какъв начин да продължат тази самодейност и по какъв начин да я употребяват, с цел да се реализира смяна — младежите да се усещат по-подкрепени.
Ноу-хау център е изследователска и консултантска организация в Нов български университет, която организира проучвания, свързани с детското богатство, като редовно включва в тях деца, младежи, родители и експерти, с цел да чуе опита и рекомендациите им.
Повече за самодейността може да научите от тук: https://knowhowcentre.nbu.bg/dialog-za-sebe-si-chast-1/
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР