Над 60 леви партии, сдружения и синдикати протестираха в редица

...
Над 60 леви партии, сдружения и синдикати протестираха в редица
Коментари Харесай

Радикалната левица поведе протести срещу президента Макрон в цяла Франция

Над 60 леви партии, сдружения и синдикати стачкуваха в редица френски градове против политиката на президента Еманюел Макрон, който встъпи в служба преди една година, предадоха Агенция Франс Прес и Ройтерс.

В митинга в Париж вземат участие към 21 000 души по данни на полицията. Силите на реда оповестиха, че към 30 души са задържани преди началото на митинга за разнообразни нарушавания. Според полицията в митинга в Лион вземат участие 1200 души, В Гренобъл 1900, а в Монпелие 2000.
 
 БГНЕС

Демонстрантите подлагат на критика президента, че реформира прекомерно шоково и прекомерно обхватно и че е виновен за отстъпления в обществения бранш.

" Правят се дарове на най-богатите, канят се в Елисейския замък шефовете на компании, които не си заплащат налозите, таксуват се пенсиите ", разкритикува президента генералният секретар на авторитетния профсъюз Се Же Те Филип Мартинез, който взе участие в протестното придвижване дружно с крайнолявата парламентарно показана партия " Непокорната Франция " на Жан-Люк Меланшон, който взе участие в митинга в Марсилия.-->
 
 БГНЕС

" Ще изразим обръщение, което би трябвало да бъде чуто от твърдоглавия Еманюел Макрон ", съобщи Меланшон пред аплодираща навалица в Марсилия. Той насочи редица рецензии към Макрон, измежду които дефицит на болничен личен състав, стеснен банкет в университетите и неналичието на служители на реда в рискови квартали, тъй като държавното управление твърди, че не може да ги финансира.

" Не ви имаме вяра, тъй като лъжете ", съобщи Меланшон и добави, че държавното управление на Макрон е направило за най-богатите данъчни отстъпки за общо 4,5 милиарда евро, които е можело да се влагат в лечебни заведения.
 
 БГНЕС

Сред другите участници в митингите са Френската комунистическа партия и еколозите, както и придвижването на някогашния социалистически претендент за президент Беноа Амон.

За сметка на това другите два огромни национални синдикати Се Еф Де Те и Еф О оповестиха, че няма да вземат участие в протестната акция, тъй като я считат за прекомерно политически оцветена. По същата причина няма да взе участие и Френската социалистическа партия.
 
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР