Над 60 хиляди ученици в седми клас ще се явят

...
Над 60 хиляди ученици в седми клас ще се явят
Коментари Харесай

Ето какви ще са промените в матурите след 7-ми клас

Над 60 хиляди възпитаници в седми клас ще се явят на изпит по български и математика в края на образователната година.

Оценките са решаващи за гимназията, в която ще продължат образованието си. Прогнозата на Образователното министерство е, че тази година седмокласниците ще бъдат малко повече в сравнвние с предходната. Очаква се техният брой да е към 62 хиляди, спрямо малко над 61 хиляди през 2018 година Тогава учениците се състезаваха за съвсем 2500 паралелки.

За първи път в изпита ще бъдат включени 7 творби от предходната година – „ Художник ", „ Под игото ", „ Братчетата на Гаврош ", „ Серафим ", „ Косачи ", „ Хубава си, моя горо ", „ Отечество общително, по какъв начин хубаво си ти! ". В изпита по литература след седми клас ще бъдат включени и създателите от шести. От следващата година НВО ще бъде върху материала от целия прогимназиален стадий - от пети, шести и седми клас.

По същото време изпит за първи път ще държат и учениците в 10 клас - по български език и математика. За огромна част от десетокласниците оценките няма да имат тежест, оповестява БТВ. Резултатите ще са нужни на учениците от обединените учебни заведения, с цел да продължат образованието си във втория гимназиален стадий.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР