Над 60 000 първокласници за първи път ще прекрачат прага

...
Над 60 000 първокласници за първи път ще прекрачат прага
Коментари Харесай

Звънецът бие: Първият учебен ден е!

Над 60 000 първокласници за първи път ще прекрачат прага на учебните заведения си през новата образователна година , която с открива през днешния ден Те са с няколко хиляди по-малко спрямо предходната. 680 000 са учениците в страната, те ще се образоват в 2367 учебни заведения. Близо 60 % от тях са ремонтирани. Всички те ще стартират образователната година обикновено. Там, където към момента има поправки, има и други възможности и учениците за малко ще бъдат пренасочени в друго учебно заведение.

 
Училището с най-вече възпитаници е столичното 18-то „ Уилям Гладстон ”. В него се образоват 2400 възпитаници, а минимум са те в предпазените учебни заведения.
 
89 000 са учителите у нас, включително психолозите и педагогическите съветници. В същото време, близо 60 хиляди са децата в риск от отпадане от просветителната система. Те са по-малко, тъй като през предходната година са били обхванати 24 хиляди деца в риск. Тази година екипите за обсег са 1100, а в тях са ангажирани 7000 учители и чиновници на други институции.

 
 „ Стъпките по пътя на знанието са мудни и сложни, само че постоянно носят забележим и дълготраен резултат. Той е поръчител за Вашето развиване и триумф ”, се споделя в обръщението на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев към учениците във връзка първия образователен ден.
 
„ Големите провокации пред Вас учителите, са да мотивирате децата да учат, да провокирате въображението им, да ги възпитате. На Вас разчитаме и Ви се доверяваме ”, написа още в обръщението на министър Вълчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР