Над 60 000 души избягаха от боевете в граничните райони

...
Над 60 000 души избягаха от боевете в граничните райони
Коментари Харесай

Сраженията в Сирия прогониха 60 000 души за един ден

Над 60 000 души избягаха от боевете в граничните региони сред Североизточна Сирия и Турция, заяви Сирийската обсерватория за правата на индивида и добави, че по-голямата част от разселените са отпътували на изток към град Хасаке.

Поне 14 турски бойци са починали при сраженията със силите на кюрдската коалиция " Сирийски демократични сили " (СДС) в региона на град Рас ел Айн в сирийската провинция Хасака. Това заяви телевизия " Ал Маядин ", базирайки се на кюрдски източници. Според тях Съюз на демократичните сили сполучливо отразили настъплението на турската войска на изток от Рас ел Айн. По-рано сирийските кюрди обявиха, че са унищожили четири турски танка в покрайнините на сирийския град Тел Абяд, което е довело до гибелта на петима турски бойци. Продължават тежките конфликти в сирийски села, в които турските сили се пробват да навлязат.

Министерството на защитата на Турция популяризира официално съобщение, в което акцентира, че турските въоръжени сили са завладяли всички в началото набелязани цели по време трансграничната интервенция. Турският президент

Реджеп Ердоган твърди, че към този момент са убити минимум 109 " терористи ". Турското военно ведомство осведоми, че са изумени 181 цели на кюрдската милиция по въздух и с артилерия от началото на интервенцията. По информация на турски медии войските са навлезли в Сирия по четири посоки, две от тях покрай Тел Абяд и две покрай Рас ал Айн. Сирийски източници оповестяват, че при въздушни удари са убити минимум петима цивилни и трима бойци на Съюз на демократичните сили, до момента в който десетки цивилни са ранени. Анадолската организация осведоми, че бойци от подкрепяната от Турция Сирийска национална войска са се включили към интервенцията.

Журналистът Хакан Демир от левия турски вестник Birgün бе задържан от турската полиция малко след публикуването на информация, че цивилни са били убити по време на нашествието в кюрдските територии на Сирия. Властите в Анкара оповестиха, че стартират акция против тези, които подлагат на критика в интернет потреблението на военната интервенция в Сирия.

940722 ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Иран организира военно обучение на армейски сили за специфични интервенции наоколо до границата на страната с Турция. Това става на фона на опълчването на Иран против плануваната от Турция интервенция в Северна Сирия против терористите, свързани съгласно Анкара с ПКК. 
Внезапното иранско обучение бе обявено в сряда, когато стартира турската интервенция против сирийските кюрди. В ефирен репортаж се споделя, че маневрите са следени персонално от началника на армията на Иран военачалник Абдолрахим Мусави. Държавната иранска телевизия обаче не посочи броя на войските, участващи в ученията в Кущи в иранската провинция Западен Азербайджан. Районът е на към 620 километра северозападно от Техеран.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР