Над 6 млн. лева допълнително ще бъдат осигурени за закупуването

...
Над 6 млн. лева допълнително ще бъдат осигурени за закупуването
Коментари Харесай

За всички ученици до 7 клас ще бъдат осигурени шкафчета в училищата


Над 6 млн. лв. в допълнение ще бъдат обезпечени за закупуването на шкафчета в учебните заведения в страната за всички възпитаници от първи до седми клас. Това стана ясно след диалог сред премиера Бойко Борисов и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

През актуалната година за първи път държавното управление обезпечи средства за закупуването на 120 000 шкафчета, нужни на учебните заведения, за близо 40% от учениците в начален стадий на обучение.

Изпълнението на приходите е положително и можем да финансираме закупуването на шкафчета за всички учебни заведения, съобщи министър Вълчев, оповестиха от пресцентъра на МОН.

По думите му това е една от ограниченията за олекотяване на тежестта на ученическите раници и за възстановяване на организацията на образователните часове.

Препоръчахме на учебните заведения да усъвършенстват седмичните написания, тъй че да носят по-малко учебници и образователни комплекти.

В същото време осигуряваме достъп до електронно четими разновидности на учебниците, добави министърът на образованието и науката.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР