Над 6 млн. и 33 хил. лв. са получили депутатите

...
Над 6 млн. и 33 хил. лв. са получили депутатите
Коментари Харесай

Над 6 млн. лв. са получили депутатите за допълнителни разходи през 2018 г.

Над 6 млн. и 33 хиляди лева са получили депутатите за спомагателни разноски към заплатите си през миналата година. Това демонстрира информация по Закона за достъп до публичната информация, поискана от bTV.

Народните представители не взимат на ръка сумите – по-голямата част отиват в касата на парламентарната група. Като най-голяма групата на ГЕРБ е получила близо 2 млн. и 400 хиляди лева, а на Българска социалистическа партия – към 2 млн. За бединените патриоти сумата е над 680 хиляди лева, за Движение за права и свободи 630 хиляди, а за Воля - близо 295 хиляди лева

И двамата самостоятелни депутати имат право на 2/3 или общо над 36 хиляди и 600 лв.. Парите към главните хонорари отиват за активността на депутатите и за дарения.

„ Смятам, че това което ние сме основали като организация, доста от депутатите го дават за благотворителност”, уточни ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„ За дарения, за поддържане на офиси, за заплащане на хонорари на сътрудници, въобще за активността на всеки един депутат, работата му като депутат”, сподели Филип Попов от „ Българска социалистическа партия за България”.

Разходи има и за основаването на законите, които не се пишат сами, споделят народните представители.

Плащаме на специалисти да пишат закони, тъй като те не се пишат на крак”, изясни Юлиан Ангелов от „ Обединени патриоти”.

Парите към този момент се наблюдават и от Антикорупционната комисия и би трябвало да се регистрират на уеб страницата на Народното събрание.

„ Може би би трябвало да се изисква повече бистрота и отчетност това е което желаят хората”, сподели зам.-председателят на Народно събрание Нигяр Джафер.

Сред редица кавги в предишното двете трети към този момент се таксуват и с 10% налог. Преди да излязат във почивка и съпротива и ръководещи се разделиха с положително.

„ Да си пожелаем да работим повече за богатството на българите, в сравнение с за себе си, те да се живи и здрави и ние с тях, дано Бог да пази България!”, сподели от парламентарната естрада Таско Ерменков от Българска социалистическа партия.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се причисли към неговото благопожелание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР