Над 6 милиона зрители по стадионите в Англия са гледали

...
Над 6 милиона зрители по стадионите в Англия са гледали
Коментари Харесай

Висшата лига премина границата от 6 милиона зрители след мачовете през уикенда

Над 6 милиона фенове по стадионите в Англия са гледали мачовете във Висшата лига дотук през сезона. В миналите 16 кръга (статистиката е до дуелите през уикенда – бел. ред.) оборудванията са били цялостни на съвсем 93%, което е незабравим резултат за всички клубове в елита на британския футбол, имайки поради, че много от мачовете се излъчват по малкия екран.

През миналия уикенд три клуба регистрираха посещаемост на стадионите си над 99%, това бяха " Уест Хем ", " Нюкасъл " и " Манчестър юнайтед ". " Чуковете " одобриха " Челси " в едно от огромните дербита на Лондон, а на стадиона имаше 56 963 души от общо 57 300 места, позволени за дуелите във Висшата лига. На срещата сред " Нюкасъл " и " Лестър " едвам 288 седалки на " Сейнт Джеймсис парк " не бяха заети, сочат формалните данни от клуба.

Общата численост на почитателите, които са участвали на стадионите през миналия уикенд е 418 744 души, а общият брой на незаетите места на 10-те стадиона е 37 063. До огромна степен това се дължи на обстоятелството, че " Тотнъм " игра против тим от долната половина на класирането. На " Уембли " имаше малко над 62 хиляди души от общо 90 хиляди потенциал на оборудването.

За 16 кръга броят е 6 051 307 фенове. В момента се играе 17-ият кръг от шампионата, от който минаха три мача. Тепърва предстоят още седем дуела, в които от отборите със игрища с потенциал над 50 хиляди места домакини са " Нюкасъл ", " Ливърпул ", " Манчестър юнайтед ", " Тотнъм " и " Уест Хем ".

" Юнайтед " е с най-висока междинна посещаемост, " Стамфорд бридж " е най-запълнен

" Манчестър юнайтед " изостава на 11 точки зад водача във Висшата лига " Манчестър сити ", само че е №1 по различен индикатор. " Червените дяволи " предстоящо имат най-високата междинна посещаемост от всички клубове в елита. Средно дуелите на " Олд Трафорд " са следени от 75 005 души, а " Театърът на фантазиите " е цялостен на 99.04% от началото на сезона, демонстрира справката.

" Тотнъм " няма толкоз огромна фенска маса, с цел да изпълни " Уембли ", до момента в който новият му " Уайт Харт лейн " се строи, само че все пак показва отлични индикатори. " Шпорите " са на второ място по междинна посещаемост с над 69 хиляди души приблизително на дуел. Традиционно против тимове от средата на таблицата има към 60 хиляди фенове, а за дербитата те надвишават 70.

Наскоро " Арсенал " означи рекордно ниска посещаемост на " Емиратс " след преместването си на стадиона, като това се случи в мач от Лига Европа. Във Висшата лига обаче " артилеристите " не престават да пълнят оборудването си без проблем. В досегашните осем семейства на " Емиратс " е имало приблизително по 59 377 фенове (99.1% запълненост). При това " Арсенал " продължава да има най-скъпите билети във Висшата лига.

Справката демонстрира, че най-запълненият стадион във Висшата лига обаче е различен – домът на първенеца " Стамфорд бридж ". " Челси " не се радва на доста гладка отбрана на купата, само че в Западен Лондон оборудването е цялостно на 99.68% от началото на сезона. Средно на мач вървят по 41 499 фенове, а от клуба към този момент работят по плана за новия стадион. Засега градежът беше отсрочен с три години, само че проектите на сините са да се реалокират до сезон 2024-25.

От останалите клубове още три пълнят оборудванията си на над 99%. Това предстоящо са " Ливърпул " и " Нюкасъл ", както и новакът " Хъдърсфийлд ". " Териерите " влязоха с гръм и тропот в елита, а техният " Джон Смит’с " е пъен на 99.66% от началото на сезона. Освен това с помощта на почитателите, стадионът в Западен Йоркшир беше разгласен за най-шумния в Англия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР