Над 6 милиарда евро е общата стойност на направените в

...
Над 6 милиарда евро е общата стойност на направените в
Коментари Харесай

Над 6 млрд. евро достигна онлайн пазарът в Гърция

Над 6 милиарда евро е общата стойност на направените в Гърция покупки онлайн, с наклонност към резистентен растеж всяка година (над 22%), като над 3 милиона гърци пазарят онлайн.

Средно, всеки онлайн покупател в южната ни съседка харчи над 1900 евро на година.

Около 7 милиона са интернет потребителите в Гърция или 70% от популацията на страната. Освен това конкуренцията като брой онлайн магазини е почти на равнището в България, само че пазарът ни е най-малко 10 пъти по-малък. А капацитетът за напредък на гръцкия пазар е огромен, защото делът на пазаруващите онлайн е 36%, докато в страни като Холандия и Швейцария този дял е 82%, в Швеция е 81%, във Англия е 78%, в Германия - 77%. Тоест, при тях към този момент се приближава абсолютния лимит.

За да доближи процентът на пазаруващите онлайн в Гърция равнищата в скандинавските страни, той следва най-малко да се удвои, което значи и минимум удвояване на досегашния размер продажби.

Само за една година (2017 - 2018) са се нараснали с 20% броят на покупките онлайн и междинната стойност на покупка. Това прави този пазар атрактивен и перспективен и е повода от ден на ден български онлайн бизнесмени да възнамеряват агресия към южната ни съседка.

Можете да научите повече по тематиката и да получите скъпи препоръки от водещи експерти от Гърция на конференцията " Продавай в Гърция онлайн II ", където ще участват 6 топ експерти от Гърция. Ключови лектори на e-commerce & digital marketing събитието на 26 септември ще са: Анастасиос Спанидис – CEO & създател на най-голямата цифрова организация в Гърция Generation Y, определена за Superbrand за 2019 година и осблужваща международни и водещи гръцки марки. Участват още:

- Георгиос Каррас – CEO на една от водещите счетоводни адвокатски фирми в Гърция (Superbrand за 2018);

- адв. Базурос – сътрудник в влиятелна гръцка адвокатска адвокатска фирма с 89-годишна история;

- Сотирис Сирмакезис, който има богат опит в банковата сфера (включително и като общоприет шеф на Eurobank Гърция, понастоящем специалист Digital banking, Innovation & Technology.

В конференцията ”Продавай в Гърция онлайн II ” ще бъдат показани опциите за куриерски доставки и фулфилмънт услуги в Гърция от компания „ Инаут трейд “.

Всички читатели на manager.bg и obekti.bg употребяват 15% отстъпка от цената на билетите с промо код: manager

Билети и повече информация за конференцията можете да намерите на: www.grecom.net. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР