Над 6 часа депутатите разглеждат 60 параграфа с промени в

...
Над 6 часа депутатите разглеждат 60 параграфа с промени в
Коментари Харесай

Хомофобията вече е утежняващо вината обстоятелство

Над 6 часа депутатите преглеждат 60 параграфа с промени в Наказателния кодекс през днешния ден - и последното (може би) съвещание преди ваканцията им продължава. Всички партии имат свои оферти за промени. До момента народните представители одобриха основни нови утежняващи виновността условия в членовете на Кодекса - за ликвидиране, телесна щета, похищение, и други. Вече всички тези закононарушения плануват по-строги санкции, в случай че са осъществени по " расистки, ксенофобски или свързани със половата ориентировка подбуди ".

България от години е подложена на критика и осъждана от Европейския съд за правата на индивида поради неналичието на такова законодателство - най-скоро при случая с убийството на студента по медицина Михаил Стоянов, пребит до гибел в Борисовата градина от трима души, съгласно които приличал на гей. Този случай бе и в претекстовете на вносителите от ПП-ДБ.

Очаквано, " Възраждане " и Българска социалистическа партия възразиха против измененията, само че безрезултатно - болшинството ги гласоподава. Българска социалистическа партия имаха голям брой промени за увеличение на наказванията на разнообразни закононарушения, свързани с детската порнография, и изрекоха тезата, че се " толерират " разпространяващите детска порнография, а се дават по-тежки санкции за закононарушенията, осъществени по хомофобски претекстове.

" Тоест едните са привилигеровани за сметка на другите? Нека мерим с идентичен критерий ", прикани Иван Иванов от левицата.

Дълъг спор провокира и мечтани промени на " Възраждане " в текстовете за неизбежна защита - те желаеха напълно да трансформират главния член 12 в Наказателен кодекс, с текст, който множеството адвокати оцениха като в действителност затягащ опциите за самозащита от страна на жителите. Златан Златанов от партията на Костадинов разказа " орди " в Африка, които нападали " бели европейци " - типично в стила на крайните националисти.

В елементи бе обсъждана и друга смяна, обвързвана с торентите - която планува от 2 до 6 години затвор за тези, които имат материални носители с пиратско наличие. Първоначалната версия на текста на процедура щеше да трансформира в нарушител всеки българин, свалил 50 песни или филми и запазил ги на компютъра си - само че бърза добавка от Божидар Божанов (ПП-ДБ) включи условие и за материална полза. Така новият текст ще засегне единствено основателите на торент уеб сайтове, които печелят от тях. 

От ГЕРБ-СДС пък оферират по-строги санкции за ограничение на войната по пътищата, измежду които и криминализиране на отхвърли от инспекция за определяне на приложимост на наркотични субстанции или техните аналози. Партията на Борисов предлага и премахването на контролния ваучър към средството за ръководство на моторно транспортно средство за понижаване на административната тежест върху водачите. 

Очаквайте детайлности.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР