Над 6,6 млн. лв. получават пет общини от Старозагорска област,

...
Над 6,6 млн. лв. получават пет общини от Старозагорска област,
Коментари Харесай

Пет общини от Старозагорска област получават над 6,6 млн. лева за инфраструктурни проекти

Над 6,6 млн. лева получават пет общини от Старозагорска област, откакто Министерски съвет утвърди през днешния ден спомагателни разноски за 2018 година Финансовият трансфер за община Стара Загора е в размер на 3,4 млн. лева От тях 3 млн. лева са за разширение на новия парк „ Артилерийски “ в града, а 400 хиляди лева са за рехабилитация на общинска пътна инфраструктура.

Одобрените средства за община Казанлък са в размер на 1,75 млн. лева 1,2 млн. лева са за ремонт на надлез „ Катекс “ – сектора от ул. „ Розова котловина “, от кръговото кръстовище с ул. „ Бачо Киро “ до пътен възел на околовръстен път. 200 хиляди лева са планувани за асфалтиране на велоалеи в града. Останалият трансфер е за поправки на улици в селата Долно изворово, Хаджимитрово, Ясеново, Копринка, Кънчево, Ръжена, Бузовград, Шейново, Розово, гр. Шипка и гр. Крън.

За община Гурково са утвърдени 964 275 хиляди лева за ремонт и рехабилитация на улици в с. Паничерево, за реорганизация и рехабилитация на улична мрежа в общината.

По бюджета на община Братя Даскалови е очакван трансфер за ремонт на улична мрежа в селата на общината, в размер на 250 хиляди лева
Средствата за община Павел баня са 300 хиляди лева, предопределени за асфалтиране на улици в града, в с. Осетеново и за втория стадий на пътя Шипка – Павел баня.

На съвещанието на Министерски съвет са гласувани общо 151,7 млн. лева за осъществяване на значими общински планове, ремонт на храмове и обекти от обществената сфера в цялата страна.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР