Над 6,6 милиарда лева повече спрямо 2017 година е инвестирало

...
Над 6,6 милиарда лева повече спрямо 2017 година е инвестирало
Коментари Харесай

Борисов инспектира пречиствателна станция в Ямбол

" Над 6,6 милиарда лв. повече по отношение на 2017 година е вложило държавното управление за приходи и пенсии в границите на сегашния мандат ", посочи министър-председателят Бойко Борисов в границите на визитата си в Ямбол.

Министърът на финансите Кирил Ананиев, който също беше с премиера, съобщи, че през четирите години от 2017 до 2021 година до пенсионерите са достигнали 52 милиарда лева, като номиналното нарастване за интервала е 3,366 милиарда лева което е растеж от 37,23 %. За мандата до заетите в бюджетната сфера, в това число учителите, служителите на реда и лекарите са достигнали над 33 милиарда лева, като номиналното нарастване за интервала е 3,252 милиарда лева или има растеж от 61,66 %.

" Местната и централната власт работят в цялостен синхрон “, означи още министър председателят Бойко Борисов и посочи поддръжката на държавното управление на българските общини, без значение от политическата принадлежност на кметовете. В Ямбол министър-председателят направи оглед на градската пречиствателна станция за отпадъчни води в Ямбол, чието създаване следва да бъде приключено през идващите няколко месеца.



Съоръжението ще обслужва цялото население на регионалния град. Проектът на обща стойност от близо 29 млн. лева се осъществя главно с европейски средства и с изключение на пречиствателната станция, включва създаване на довеждащи връзки и реорганизация на основен колектор IX. Пречиствателната станция се строи в границите на първата фаза на огромния интегриран план за водния цикъл на града, който се осъществя по Оперативна стратегия „ Околна среда “ и е на обща стойност от близо 45 млн. лева

Освен с европейски средства, изискванията на живот за жителите в Ямбол се усъвършенстват и благодарение на отпуснатите от държавното управление средства. В края на предходната година на Ямбол държавното управление отпусна общо 7, 3 млн. лева за ремонт и реорганизация на улици и създаване на тротоарни настилки, както и за главен ремонт на спортна зала „ Диана “. В рамките на предходните две години общината е била подкрепена със над 660 000 лева за ремонтно-възстановителни работи на преливник, водобоен бунар и подпорна стена на разграничително оборудване на р. Тунджа. Отпуснати са и 50 000 лв. за възобновяване на покрива на образователния корпус на Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „ Никола Йонков Вапцаров”.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР