Над 6,5 млн. електронни винетки за над 325 млн. лева

...
Над 6,5 млн. електронни винетки за над 325 млн. лева
Коментари Харесай

Над 325 млн. лв. са приходите от електронни винетки

Над 6,5 млн. електронни винетки за над 325 млн. лв. са продадени досега. За цялата 2018 година приходите от винетки са 357 млн. лв., оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ".
На среща с Камарата на автобусните превозвачи в Асеновград проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на АПИ, регистрира растеж в постъпленията от директния трафик посредством и на засиления надзор.
Той изясни, че събираните от е-винетки и тол такси средства могат да се употребяват единствено за създаване и ремонт на пътища. За задачата ще бъде основан публичен ръб, който всяка година да взема решение за реконструкцията на кои пътни сектори ще се употребяват средствата от тол таксите.
На срещата с автобусните превозвачи бяха показани така наречен " тол калкулатор " и особеностите при покупка на маршрутна карта, посредством изнесен демонстрационен център.
Проф. Асенов уточни, че Пътната организация има подготвеност да сътвори изнесени демонстрационни центрове и в други райони за компаниите, които желаят да обучат чиновниците си. До момента интерес са показали компании от Ямбол, Сливен и Велико Търново.
По думи на проф. Асенов в заложените близо 6000 км пътища, с които ще започва комерсиалното опериране на тол системата, третокласните пътища са сведени до най-малко - това са сектори към Граничен контролно-пропусквателен пункт, които са част от интернационалните транспортни коридори. Целта е да се обхване директният трафик на тежкотоварни коли, без да засегне междуселския автобусен транспорт.
Относно механизмите за ценообразуване и цените от Камарата желаеха нулева ставка на цените за съответните рейсове, с които се реализират транспортите по постоянните междуградски линии.
Проф. Асенов уточни, че при покупката на маршрутни карти компаниите могат да подават поръчки до 7 дни авансово, с цел да възнамеряват разноските си за седмица напред. За задачата би трябвало да си създадат регистрация в системата с електронен адрес. Без регистрация маршрутната карта ще може да се купува до два дни авансово.
Чрез тол калкулатора превозвачите могат да изчислят на база тестови цени и тестовия обсег на тол системата разноските си за типичните направления и транспортни средства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР