Над 59 хиляди лева иззеха варненските публични изпълнители от касата

...
Над 59 хиляди лева иззеха варненските публични изпълнители от касата
Коментари Харесай

Варненските данъчни иззеха 59 хиляди лева от касата на търговец с горива

Над 59 хиляди лв. иззеха варненските обществени реализатори от касата на търговец с горива, който има просрочени данъчни отговорности, само че отхвърля да ги извърши непринудено. До налагането на тази последна мярка се стига, когато данъчните открият, че длъжниците разполагат с парични средства и обороти и имат опция да погасяват просрочените си отговорности, само че не го вършат непринудено, осведомят от НАП-Варна.

При изземането на наличните пари от касите на обекти обществените реализатори ги разказват, след което ги превеждат по сметка на Национална агенция за приходите за погасяване отговорностите на лицата. Практиката демонстрира, че след първото посещаване на данъчните и изземане на касовата наличност, множеството търговци подхващат дейности за застраховане на дълга и изплащането му. При визитата на обектите чиновниците на приходната организация правят и цялостна инспекция на активността им-издават ли се касови бележки при продажба на артикули и услуги, назначени ли са на трудови контракти работещите в обектите и внасят ли се осигурителните им вноски.

„ С компаниите, които имат краткотрайни усложнения да заплащат просрочените си отговорности и са потърсили контакт с нас, сме намерили допустими решения за тяхното застраховане, разсрочване и непринудено погасяване. Спрямо тези, обаче, които заобикалят срещи с обществените реализатори и отхвърлят да внесат дължимите от тях данъци, подхващаме всички планувани в закона дейности, в това число и изземане на парични средства от касите, за тяхното събиране “, съобщи шефът на НАП-Варна Милена Колева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР