Над 555 000 са подадените годишни данъчни декларации за облагане

...
Над 555 000 са подадените годишни данъчни декларации за облагане
Коментари Харесай

Над 555 000 данъчни декларации вече са подадени

Над 555 000 са подадените годишни данъчни заявления за облагане на приходите досега, оповестяват от Национална организация за приходите.

Над 80% от получените формуляри са изпратени онлайн.

Близо 56 000 са декларациите, подадени от едноличните търговци, в това число плащащи патентен налог, и земеделските стопани, избрали да се таксуват като еднолични търговци. За тях крайният период за обявление на приходите е 30 юни. Ако желаят да употребяват отстъпка от 5% върху налога си за довнасяне, би трябвало да подадат годишната си декларация и да внесат дължимия по нея налог до 1 юни.

До края на юни е срокът, в който едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се таксуват като еднолични търговци, би трябвало да заявяват и внесат окончателните обществени и здравни осигурителни вноски. Заедно с годишната си данъчна декларация те подават и декларация пример №6 с общия размер на дължимите осигурителни вноски за 2019 година

От Национална агенция за приходите напомнят, че до 30 юни беше продължен и срокът за обявление и заплащане на корпоративен налог, налога върху разноските, налога върху приходите на бюджетните предприятия, налога върху приходите от помощни и спомагателни действия по смисъла на Закона за хазарта, както и на налога върху активността от опериране на кораби.

Подаването на данъчните и осигурителни заявления и документи, както и заплащането към бюджета се правят онлайн посредством портала за е-услуги: https://inetdec.nra.bg/, с личен идентификационен код на Национална агенция за приходите или електронен автограф.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР