Над 5500 вида птици, бозайници, влечуги и земноводни са обект

...
Над 5500 вида птици, бозайници, влечуги и земноводни са обект
Коментари Харесай

Над 5500 птици, бозайници и влечуги са обект на търговия по света

Над 5500 типа птици, бозайници, влечуги и земноводни са обект на законна и противозаконна търговия по света. Това значи 18% от гръбначните типове на земята. Тази цифра е по-висока от предходните оценки, се показва в проучване, оповестено в научното издание "Сайънс " и Българска телеграфна агенция.
Най-засегнатите типове са постоянно и най-уязвимите или застрашените от изгубване, споделят създателите на проучването – учени от университетите във Флорида и Шефийлд.
При бозайниците са наранени 27 % от типовете за добиване на артикули от тях, какъвто е да вземем за пример казусът с панголините, които са убивани поради люспите и месото им. Влечугите и земноводните неведнъж са продавани като домашни животни или за зоопаркове, циркове и изложби. 23 % от птичите типове са купувани и продавани както за домашни животни, по този начин и за добиване на артикули от тях за производство на лекарства или за титли.
Според откривателите броят на засегнатите типове е с 40-60 % повече спрямо предходните изследвания. Специалистите плануват, че в бъдеще законната и противозаконната търговия ще прибавят сред 317 и 3196 типа към листата, главно типове близки до тези, които към този момент се ловуват, или релативно огромни животни, които са най-ценените.
Видовете в обилие не са обезателно предпазени. Видовете неведнъж са добавяни в описите за отбрана, откакто се следи забележителен спад при тях, споделят учените.
Същевременно министерството на околната среда на Република Южна Африка заяви за иззети 340 кг лъвски кости, съобщи Франс прес. Трима души са били задържани. Костите са били в сандъци, предопределени за Малайзия. Те се употребяват за медицински цели или за производството на бижута.
В Африка живеят над 11 000 лъва, от които 3000 са на независимост в националните паркове. Международната търговия на части от лъвове, убити в дивата природа, е неразрешена с интернационалните контракти, само че е позволена за животни, отглеждани в плен. Износът на тези елементи изисква обаче особено позволение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР