Над 5500 офицери, сержанти и войници не достигат за Българската

...
Над 5500 офицери, сержанти и войници не достигат за Българската
Коментари Харесай

Над 5500 военни не достигат в българската армия

Над 5500 офицери, сержанти и бойци не доближават за Българската войска, съобщи през днешния ден военният министър Красимир Каракачанов във Велико Търново.

За превъзмогване на сериозния недокомплект Министерството на защитата ще усилва план-приема във военните учебни заведения, а заплатите ще бъдат нараснали тази и идната година с по 10 %, добави министърът.

Красимир Каракачанов се включи в церемонията по полагане на военна клетва от 155 курсанти в Националния боен университет „ Васил Левски “.

За боеспособността на армията Каракачанов сподели: „ Боеспособна е, тъй като това, което виждам, хората, които служат в нея, отдават всичко. Недокомплектът не е малък  - над 5500 индивида. В края на краищата въпросът е на първо място за духа на тези хора. Следващата година още 10 % нарастване на заплатите “.

Военният министър уточни, че интензивно се договаря с Министерството на образованието за въвеждането на пълноценно военно образование в междинните учебни заведения.
Красимир Каракачанов уточни, че се надява до края на мандата на това държавно управление да бъде въведена доброволната казарма. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР