Над 550 фирми от 35 държави от Европа, Азия и

...
Над 550 фирми от 35 държави от Европа, Азия и
Коментари Харесай

На Панаира в Пловдив показват товарач гигант, повдигащ до 25 тона в обсег на действие - 14 метра

Над 550 компании от 35 страни от Европа, Азия и Северна Америка показват производството си в 74-тия Международен механически панаир.
Участващите компании презентират артикули и услуги от електрониката, електротехниката, енергетиката, екологията, осведомителните технологии, роботиката, автоматизацията, машиностроенето, строителството, водния бранш, химическата индустрия, превоза, автосервизното съоръжение и автомобилната промишленост.
Очаква се над 30 000 гости от България и Европа да посетят и прегледат изложбите, които ще са налични до петък (28.09.18 г.) за времето от 09:00 ч. до 18:00 ч., а в събота (29.09.18 г.) – до 14:00 ч. И тази година най-големи са изложбите „ Машиностроене “ и „ Стройтех “, защото те показват извънредно необятен кръг от произведения, които могат да бъдат употребени и в промишлеността, и в бита.

В рамките на Панаира посетителите могат да се срещнат с товарач колос. Той ще бъде показан от компанията, която предходната година взе златен орден за най-големия мотокар, създаван в България. Телескопичният товарач повдига до 25 тона в обхват на деяние - 14 метра.
Скорост набира и експозицията “Акватех “, тъй като казусът за чистотата на водата става все по-голям за обществото. В изложбата се оферират решения, както за предприятията и общините, по този начин и за дома. Атрактивна е и експозицията „ Ауто сити Пловдив “.
Тя предлага министър председатели и нови модели на международни марки коли, коли за всекидневието, за бизнес, за свободно време или за спорт, както и аварийни елементи, гаражно и сервизно съоръжение. Още чудеса на актуалните технологии в изложбата „ Робохайтех “ демонстрира и Съюзът на изобретателите със 17 непоказвани до момента разработки от шест страни. Сред тях са станция за бързо зареждане на електрически автомобили, отвесно излитащ и кацащ аероплан и слънчева екоцентрала. А огромна акция за пътна сигурност в Панаира се включва и Министерство на вътрешните работи.
Кампанията ще протече под мотото „ Отговорни на пътя “, в която сътрудници са Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив – бранш „ Пътна полиция “, Областна администрация и уредниците на ревюто: Международен панаир Пловдив и „ Експо тийм “. По време на акцията полицейски чиновници ще коментират способи за преодоляване аграсивността на пътя, която напоследък става честа причина за произшествия.
Целта е да се подчертава върху възстановяване връзките сред участниците в придвижването. На спациално пригодения информативен щанд чиновници на Пътна полиция съветват жители за процедурите и нужните документи за регистрация при закупуване на нов автомобил. В акцията „ Отговорни на пътя “ специалисти дават потребна информация и препоръки за безвредно шофиране, като по тематиката са направени и специфични брошури.

Статистиката сочи, че единствено през 2017 година са се случили близо 7 000 тежки пътни катастрофи, при които са починали към 700 души и са ранени над 8 600. Цифрите демонстрират, че България е на второ място, след Румъния, в черната ранглиста на Европейската комисия за брой починали на пътя. В двете страни са открити най-вече смъртни случаи – 80 на 1 000 000 поданици. В акцията на Министерство на вътрешните работи се включва и известният рали водач Илия Царски , който дойде с един от своите спортни коли. Редом до чиновниците на реда, на щанда има и представители на Българския червен кръст, които демонстрират методите за оказване на първа помощ при случай.
Тазгодишният Международен механически панаир в Пловдив бе открит от вицепремиера на България Томислав Дончев. В изявлението си той прикани страната ни да премине към нов стопански модел, тъй като остарелият към този момент е привършен. Дончев уточни, че през последното десетилетие българският бизнес е осъществил огромни промени.
Икономиката ни е минала към повече произвеждане и експорт, станала е по-конкурентна на външните пазари и по тази причина е време да създадем идната крачка. „ Моделът с ниска цена на труда и ресурсите към този момент е привършен. Сега би трябвало да се влага във високи технологии и роботизация. Защото те покачват добавената стойност. “, съобщи още Томислав Дончев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР