Над 55 строителни фирми са готови да работят на трисменен

...
Над 55 строителни фирми са готови да работят на трисменен
Коментари Харесай

Държавата още не е готова с проекта и сметката за водното спасение на Перник

Над 55 строителни компании са подготвени да работят на трисменен режим, с цел да се осъществя стремително планът за зареждане с вода на Перник през София, сподели новият изпълнителен шеф на Камарата на строителите в България (КСБ) Валентин Николов пред Mediapool.

Организацията се е обърнала с апел към членовете си да оказват помощ за решаването на рецесията. В четвъртък управлението ѝ организира среща с премиера Бойко Борисов. На нея изразихме предпочитание и подготвеност да помогнем за решение на водната рецесия, сподели Николов.

Той изясни, че на " сътрудниците от държавната компания " Монтажи " ще им е мъчно да се оправят " и по тази причина КСБ е предложила помощ.

Бавното нареждане на пъзела

Спасителният проект за обезпечаването на вода за Перник планува пренасочване на част от водосбора на язовир " Белмекен " към бент. " Бели Искър ". От там водата ще минава през водопроводната мрежа на София. При село Мало Бучино ще се построи нова помпена станция, а след нея нови 13.5 км тръбопровод, който ще се върже с ВиК мрежата на Перник, към която ще се подават до 300 л/сек вода. Това решение утвърди държавното управление в четвъртък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР