Над 55 хиляди души се стекоха да видят олимпийския огън

...
Над 55 хиляди души се стекоха да видят олимпийския огън
Коментари Харесай

Десетки хиляди се стекоха да видят олимпийския огън в Япония

Над 55 хиляди души се стекоха да видят олимпийския огън в Сендай, макар терзанията от пандемията от ковид, оповестява ДПА.

Факелът дойде през вчерашния ден в префектурата Мияги и през днешния ден беше показан на гарата в столицата на японския административен регион. Властите в Сендай предизвестиха да се заобикаля всеобщото скупчване на хора за предварителна защита на разпространяването на COVID-19, само че това не спря множеството.

Под надслова "Flame of Recovery " ( "Огън на възобновяване ") олимпийският огън е на неофициална обиколка в североизточна Япония, която беше опустошена от земетресение и цунами през март 2011 година и провокира огромна повреда в атомната електроцентрала във Фукушима и съществено радиоактивно замърсяване в района. След бедствието в префектурите Мияги, Иуате и Фукушима към 18500 души починаха или изчезнаха безследно.

Щафетата с олимпийският огън в Япония ще започва публично на 26 март във Фукушима и ще премине през всичките 47 префектури на страната до 24 юли, когато Игрите би трябвало да бъдат открити в Токио.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР