Над 55 000 теста и 900 000 задачи за НВО

...
Над 55 000 теста и 900 000 задачи за НВО
Коментари Харесай

Образователен портал подготвя четвъртокласниците за матури

Над 55 000 теста и 900 000 задания за НВО са решени от началото на април

Тестовете са налични от всяко устройство – телефон, таблет или компютър (източник: Нимеро)

До националното външно оценяване за 2019 година остават по-малко от две седмици и в учебните заведения кипи усилена подготовка. В началото на април компанията Нимеро пусна на пазара нова платформа, която оказва помощ на децата в четвърти клас да се приготвят за матурите.

Уеб порталът Envision Play дава опция на децата в четвърти клас да поставят примерни изпити за идните им матури. Платформата е изцяло безвъзмездна и предлага проби по четирите съществени предмета – Български език, Математика, Човекът и природата и Човекът и обществото.

За по-малко от месец са направени повече от 55 хиляди теста и са решени 943 652 задания, като дневно учениците (а може би и техните родители) приключват над 2 500 нови теста, оповестиха от Нимеро. Най-добре децата се показват по Човек и природа, където междинният триумф е 80%, а най-големи провокации срещат по Математика със междинна успеваемост от 72%.

При стартирането на нов тест, системата автоматизирано генерира случаен набор от въпроси, тъй че да подсигурява оптимално покритие на образователния материал.

Учебното наличие е основано особено за матурите през 2019 година от екип от експерти в региона на началното обучение – Ани Господинова, Геновева Йотова, Десислава Миленкова, Йорданка Първанова и Розалина Паскалева. Базирайки се на дългогодишния си опит в сферата и потвърдения си триумф при подготовката на възпитаници в начален стадий, те са изработили набор от 300 въпроса по всеки предмет.

Тестовете са налични от всяко устройство – телефон, таблет или компютър – и са изцяло безвъзмездни на уеб страницата на Нимеро. За избор на наличие се вкарват следните кодове:

„ Създадохме този артикул като част от дългогодишната си тактика да създадем ученето по-забавно и налично благодарение на модерните технологии. НВО тестванията са единствено първият стадий на развиване на Envision Play и ползата, който те генерираха, ни дава убеденост да продължаваме да работим и да развиваме платформата “, сподели Кирил Русев, един от създателите на Нимеро.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР