Над 534 лв. трябва да плати общинската администрация на застраховател

...
Над 534 лв. трябва да плати общинската администрация на застраховател
Коментари Харесай

Застраховател осъди община да му възстанови пари за спукани гуми

Над 534 лева би трябвало да заплати общинската администрация на осигурител поради дупка на улица в Попово, в която кола развалила две гуми. Решението е на Районния съд в града и предстои на обжалване пред Окръжния в Търговище.

До желае се стигнало, откакто застрахователното сдружение платило на своя клиент обезщетение за претърпените вреди на колата му „ Хонда Сивик ”. Тя попаднала в необозначени и необезопасени неравности на улица през февруари 2013 година Бил формиран протокол и платени вредите. Застрахователят изискал от съответната община да му възвърне сумата, само че това не било направено и по-късно било заведено дело.

По случая била направена и автотехническа експертиза, която да ревизира механизма на приемане на вредите по двете гуми и другите елементи по проблема.

Така кметството било наказано да заплати на застрахователното сдружение близо 398 лева за гумите, рента и ликвидационни разноски от 136 лева Отделно би трябвало да бъдат начислени лихви от завеждането на желае до окончателното заплащане.

Осъдената страна би трябвало да поеме и 164 лева разходи по делото.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР