Над 530 нарушения на трудовото законодателство във Видин са констатирани

...
Над 530 нарушения на трудовото законодателство във Видин са констатирани
Коментари Харесай

Фирми във Видин продължават да бавят заплати

Над 530 нарушавания на трудовото законодателство във Видин са установени през първите три месеца на годината. Постъпили са близо 30 тъжби и сигнали, заяви Надежда Симеонова, шеф на "Инспекцията по труда " в регионалния град.
"През интервала инспекторите по труда от Дирекцията са направили общо 115 инспекции в 113 предприятия с общ нает личен състав от 2102 души. В резултат на осъществените инспекции са установени общо 532 нарушавания, от които 184 са свързани с несъблюдение на отговорности по обезпечаване на здравословни и безвредни условия на труд и 348 по реализиране на трудовите правни отношения. Постъпилите тъжби и сигнали от жители през миналото тримесечие са 29, като предмет на сигналите не престават да бъдат най-много неизплатени трудови хонорари и компенсации по Кодекса на труда, неиздадени или невръчени документи свързани с прекратяването на трудовите правни отношения, незаконосъобразно полагане и неизплащане на ексклузивен труд. "
Инспекторите са ревизирали 5 предприятия, които са забавили изплащането на трудовите хонорари на служащите и чиновниците за обща сума 34 хиляди лева В резултат на осъществения надзор са изплатени забавени трудови хонорари в размер на 16 хиляди лева или към 48 % от откритите неизплатени работни заплати. Предприятията, които са забавили изплащането на работната заплата, са от сферата на сухопътния превоз, произвеждане на мебели и събиране и неутрализиране на боклуци.
От началото на годината са издадени 26 акта и 27 наказателни постановления. 22 са влезнали в действие с общ размер на глобите над 43 000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР