Над 51 тона горива без документи бяха задържани при три

...
Над 51 тона горива без документи бяха задържани при три
Коментари Харесай

Хванаха над 51 тона гориво без документи

Над 51 тона горива без документи бяха арестувани при три разнообразни случая, оповестиха от Агенция " Митници ".

Общо 35 495 литра дизел били конфискувани при инспекция на икономически двор край София на 8 ноември. Митническите чиновници открили, че в двора са паркирани три цистерни, които били благосъстоятелност на две търговски сдружения. Едното от тях имало и обекти за търговия на дребно.

В цистерните били открити 1 954 л., 3 751 л. и 29 790 л. дизел, за който обаче не били показани документи. Взети са проби за лабораторен разбор.

При различен случай били открити 6 366 л. дизелово гориво и бензин без документи за заплатен данък. Количеството било конфискувано при инспекция на два микробуса и три бензиностанции.

На 2 ноември край село Драгичево митнически чиновници спрели два микробуса с българска регистрация. В багажните им отделения били открити по два еднотонни ПВЦ съда, цялостни с по към 700 литра дизелово гориво. Съдовете разполагали с инсталирана помпа с револвер. Въпреки че водачите показали документи за откритото гориво, след това се оказало, че те не подхождат с него.

Последвала инспекция и на обектите, от които по документи е закупено горивото, както и на трети обект, стопанисван от същото сдружение. В трите обекта били открити общо 4 906 л. бензин без документи.

Горивата са арестувани. Работата по случая продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР