„Над 5000 учители и помощници са пожелали да се ваксинират

...
„Над 5000 учители и помощници са пожелали да се ваксинират
Коментари Харесай

Фандъкова: Малко над 20% от учителите в София са пожелали ваксина

„ Над 5000 учители и помощници са поискали да се имунизират против COVID-19. Това са малко над 20%. Надявам се този % да нараства с напредването на имунизирането, както е в домовете за възрастни хора “, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинг за началото на имунизационната акция измежду учебния личен състав.

Ваксинацията на учителите е почнала в понеделник и към този момент са ваксинирани 162 души. Общо в 15 лечебни заведения и медицински центрове има кабинети за имунизиране, като при нужда ще се разкрият още такива в ДКЦ-тата, заяви Фандъкова.

Създадена е организация, тъй че да не се стига до скупчване на хора и в другите кабинети се имунизира друг брой хора.

" До момента в София са получени близо 25 хиляди дози от имунизацията на " Пфайзер ", а от тази на " Модерна " - 4800 дози. ", заяви шефът на СРЗИ доктор Данчо Пенчев.

В момента в София се довършва и първата фаза на имунизацията, която обгръща фармацевти, стоматолози и болничен личен състав.

" Внимателно разпределяме имунизациите, тъй като знаете, че те са с необикновен температурен режим и би трябвало доста бързо да бъдат приложени в избран времеви интервал ", зави Пенчев, който прикани учителите да съблюдават прецизно графика за имунизация, с цел да не се стига до изгубване на дози.

Първите дози от препарата на " АстраЗенека " ще дойдат в средата на месеца, сподели шефът на СРЗИ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР