Над 5000 жители на София останаха без електрозахранване в понеделник

...
Над 5000 жители на София останаха без електрозахранване в понеделник
Коментари Харесай

Строителни фирми оставиха без ток над 5000 жители в различни части на София

Над 5000 поданици на София останаха без електрозахранване в понеделник сутринта вследствие на скъсани кабели при изкопни действия от строителни компании в два столични квартала.

В 9.26 часа за към 1 час и 15 минути без електрозахранване останаха към 2600 клиенти на ЧЕЗ Разпределение в квартал „ Младост 1 “. Няколко минути по-късно, в 10.07 часа, за повторно за деня при изкопни работи бе разкъсан кабел 20 киловолта, благосъстоятелност на ЧЕЗ Разпределение, при което без електрозахранване за към 35 минути останаха други 2700 клиенти на сдружението на територията на квартал „ Манастирски ливади–Изток “ и ж.к. „ Гоце Делчев “.

„ За нанесените имуществени вреди ще бъдат направени констативни протоколи на причинителите, само че никой не може да компенсира неудобството за нашите клиенти. Фирмите, които извършват изкопни действия неведнъж не съгласуват с нас в точния момент ремонтите според съществуващите процедури, което не ни разрешава да реагираме навреме и да предотвратим повредите “, сподели Васил Василев, шеф на дирекция „ Експлоатация и поддържане “ в „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД.

За да отдели запас за строителните обекти, е належащо компанията да бъде осведомена най-малко две седмици авансово за деня, в който ще бъдат осъществявани изкопни действия, оповестяват от пресцентъра на „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР