Над 5000 души от цяла България препълниха бул. “Витоша” в

...
Над 5000 души от цяла България препълниха бул. “Витоша” в
Коментари Харесай

Такова нещо София не помни! 5 000 от цяла България дойдоха да кажат “Да” за втори лифт в Банско

Над 5000 души от цяла България препълниха бул. “Витоша” в София сред директните “Патриарх Евтимий” и “Солунска”.

Те се събраха на шествие в поддръжка на ски спорта и Банско. Начело на колоната потегли вицепремиерът Валери Симеонов. До него бяха спортни митове като олимпийската шампионка Мария Гроздева и треньорът на Левски Тити Папазов.

Протестиращите носеха плакати, които гласят: „ Аз желая да карам ски в България “ и “Не стойте на “Орлов мост”, елате ни на гости” (явно имитация към зелените, които стачкуваха на Орлов мост срещу решението на държавното управление за втори въжен превоз в Банско – б.р.).

Огромното голям брой направи шествие по “Витошка”, след това се спря пред Министерски съвет, където приказва кметът на Банско Георги Икономов.

“Изграждането на втори въжен превоз е нещо, което не е значимо единствено за Банско, а е значимо за цяла България, тъй като Банско сега е лицето на зимните спортове у нас. След две седмици в града ще има международна купа по сноуборд, а през идващите три години – международни купи по ски за мъже и дами. Чрез това, което прави Банско за зимните спортове, се популяризира цяла България като зимна ски дестинация. Така че това е едно извънредно значимо решение за цялото българско общество. През всички тези години ни пречеше една дребна група псевдо еколози, които години наред пречат на модернизирането на България. Всички хора, които сме тук, желаеме да се опълчим против “зелените” неистини, тъй като те не престават всеки ден да манипулират публичното мнение. Това би трябвало да спре. Хората, които сме през днешния ден тук и които работим и живеем в Пирин, сме същинските изразители на зелената концепция. Изразяваме своята безапелационна поддръжка за държавното управление и за решението, което взе за смяна в проекта на ръководство, тъй като то е правилно”, сподели той и изясни, че на митинга през днешния ден са кметовете на Гоце Делчев, на Благоевград, на Струмяни и други Малко са идеите, които поддържат кметове от разнообразни политически партии”, съобщи от спонтанната естрада Георги Икономов.

След това многохилядното голям брой се насочи по бул. “Дондуков” до храм-паметник “Александър Невски”. Там още веднъж думата взе Икономов, а след него и вицепремиерът Валери Симеонов. “Днес е популярен ден за България! Велик, тъй като Пирин сподели силата си”, съобщи Симеонов.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖ ТУК:

“Витошка” такова шествие не помни! 5 000 от цяла България пристигнаха да кажат “Да”!


loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР