Над 500 вида сухоземни гръбначни животни са на ръба на

...
Над 500 вида сухоземни гръбначни животни са на ръба на
Коментари Харесай

Светът е пред ново масово изчезване на видове

Над 500 типа сухоземни гръбначни животни са на ръба на изгубване. Причина за шестото най-масово изгубване на животни е директно обвързвано с дейностите на индивида и резултатът им върху заобикалящия ни див свят, изясняват учени в нов отчет, поместен в списанието „ Proceedings of the National Academy of Sciences “.

Новите проучвания демонстрират, че скоростта на изгубване на типовете, безспорно породена от човешката активност, се форсира до неустойчиви равнища. Ето за какво създателите на проучването се надяват, че като се концентрират върху бозайниците, птиците, земноводните и влечугите, учените, създали проучването, ще съумеят да привлекат вниманието на хората и ще ги срещнат с ужасния проблем.

Подкрепата на дърводобива и бракониерството са изтласкали 500 типа бозайници, птици, влечуги и земноводни до сериозни точки, разкрива изследването, за което оповестява BBC. Видовете изчезват със скорост 100 пъти по-голяма от естествения ритъм, споделят те. Но за разлика от други всеобщи изгубвания, породени от изригвания на вулкани или удари на метеорити, за това сме отговорни единствено ние.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР