Над 500 са жалбите от Варна, постъпили до институцията от

...
Над 500 са жалбите от Варна, постъпили до институцията от
Коментари Харесай

Варненци масово се жалват на омбудсмана! Най-много са недоволни от Енергото и ВиК


Над 500 са жалбите от Варна, постъпили до институцията от началото на годината до края на октомври. Най-много били жалбите от консуматори на огромните монополните сдружения измежду които Енергото и ВиК.

Около 60 са жителите, които през днешния ден са признати от омбудсмана във Варна. В приемната пристигнали пенсионери от Шумен, които показали подписка на 1800 индивида, които упорстват за по-високи пенсии, защото актуалната минимална пенсия от 219 лева е под прага на бедността. Тя ще бъде импортирана в Народното събрание, с цел да бъдат обновени пенсиите. 

Родители на деца, трениращи към ФК " Тича " упорствали пред омбудсмана да бъде изработен главен ремонт на стадиона, където упражняват към 100 деца. Ставало въпрос за място на към 10 км. от Варна, до където пътували младите спортисти по три пъти на седмица. Там нямало осветяване и съблекалните били в окаяно положение. С казусът е осведомен кметът на Варна Иван Портних с настоятелно искане да бъде изработен ремонт на стадиона или да бъде планувано друго място за тренировките.   

" Сезирана бях от няколко групи организации, разтревожени от измененията, които ще провокира от 1 януари Законът за социалните услуги. Получих тъжба и от татко на дете с детска церебрална парализа, което има планувани над 120 часа рехабилитация, от които то не може да се употребява, защото в локалните здравни заведения няма задоволително места и то не може да се употребява от правата си. Препоръка ще изпратя до министъра на опазването на здравето. Срещнах се и с представители на Туберколозната болница във Варна, които ме сезираха, че от 8 месеца не са им изплащани заплати, не получават нездравословни и пътни, нито работно облекло, няма отопление в постройката, където работят, а тя е отвън града. Писали са до Министерство на здравеопазването, само че все още няма решение на този проблем. ", показа днес доц. Ковачева.

Какво още каза Диана Ковачева вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР