Над 500 плувци от 40 отбора ще участват във второто

...
Над 500 плувци от 40 отбора ще участват във второто
Коментари Харесай

Над 500 плувни надежди участват във второто издание на Международен турнир „Пирин – Благоевград“

Над 500 плувци от 40 тима ще вземат участие във второто издание на Международен шампионат „ Пирин – Благоевград “. Състезанието ще се организира на 24 и 25 февруари в закрития плувен басейн на Семеен кодекс „ Пирин “. Международният шампионат „ Пирин – Благоевград “ е включен в календара на Българската федерация по плувни спортове. Официалното разкриване на шампионата ще бъде в събота от 16:30 часа, а самите надпревари стартират в 09:00 ч. същият ден. Спортната самодейност продължава и в неделя от 09:00 часа.

През месец април, още веднъж в плувния басейн в Семеен кодекс „ Пирин “, ще се организира и Национален шампионат по водно избавяне.

На 14 и 15 юли следва и Държавно персонално отборно състезание „ Деца “, което също е вписано в календара на Българската федерация по плувни спортове.

Плувният басейн в Спортен комплекс „ Пирин “  беше открит в края на 2015 година, вследствие на целенасочената политика, водена от  кмета на община Благоевград доктор Атанас Камбитов, за поддръжка и развиване на спорта в града. Съоръжението дава отговор на всички условия за осъществяване на национални и интернационалните шампионати. Басейнът е с размери 50X25. В него е конфигурирана компютърна система, която контролира температурата на водата и я поддържа към 27 градуса. Температурата на въздуха е с 2 градуса по-висока.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР