Над 500 кучета от приюта в Русе чакат своите осиновители.

...
Над 500 кучета от приюта в Русе чакат своите осиновители.
Коментари Харесай

Над 500 кучета в приюта в Русе чакат своите осиновители

Над 500 кучета от приюта в Русе чакат своите осиновители. Доброволци разходиха част от тях в Парка на Възрожденците с вярата да им намерят нови стопани, които да се грижат за тях.

Русе

Повечето от кучетата са с тъжни истории – изоставени от стопаните си или измъчвани.
доктор Катерина Маркова – шеф на съдружие „ Германо-българска помощ за животните ”
„ Едва спасихме едно 3-месечно куче, което деца са си „ играли ” с него като са се пробвали да го обесят, от контузията ѝ остана тик, само че в този момент е щастливо осиновена в Германия ”.
За да привлекат вниманието на обществеността към бездомните животни, доброволци разходиха на каишка 14 кучета от приюта по алеите в парка, с цел да им намерят стопани, които да ги дарят с грижа и топлота.
доктор Катерина Маркова – шеф на съдружие „ Германо-българска помощ за животните
„ Целта е да покажем на хората, че тези някогашни нежелани кутрета, които хората изхвърлят като боклуци са едни прелестни същества и ще бъдат едни прелестни домашни любимци, в случай че хората отворят сърцата си за тях. ”
При сходни благотворителни акции в Русе към 30 кучета намират нов дом.
Ива Иванова – доброволец
„ Хората, които имат дребни деца избират по-малки кученца, тези, които желаят куче с уталожен темперамент взимат по-големи, а за по-възрастните мъчно се намират, само че отново има искащи. ”
Доброволците бяха изработили сувенири и картички, а със събраните средства от благотворителния базар ще бъдат подкрепени кучетата от приюта, които към момента чакат да бъдат открити от новите си фамилии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР