Над 500 канадски лекари и около 150 студенти по медицина

...
Над 500 канадски лекари и около 150 студенти по медицина
Коментари Харесай

500 канадски лекари на протест заради твърде високи заплати

Над 500 канадски лекари и към 150 студенти по медицина в страната подписаха писмо против личното си нарастване на заплатите.

" Ние, лекарите на Квебек, които имаме вяра в мощната система на опазването на здравето, се противопоставяме на скорошното повишение на заплащането, наложено от медицинските федерации ", се споделя в намерено писмо на медиците.

Подписалите позицията показват, че са наранени от обстоятелството, че техните хонорари скачат, до момента в който в това време медицинските сестри и пациентите не престават страдат от недостатъчно финансиране.

" Увеличението е изключително шокиращо на фона на медсестрите, административните чиновници и други работещи в системата, които се борят с сложни условия за работа, а нашите пациенти нямат достъп до нужните услуги поради фрапантно орязаните в последните години средства и централизираната власт на Министерството на здравеопазването “, се споделя още в писмото, оповестено на 25 февруари.

" Нашите хонорари наподобява са единствените ваксинирани против тези съкращения “, показват лекарите.

Канада има публично опазване на здравето, което обезпечава „ универсално покритие на нужните медицински услуги съгласно нужите на пациентите, а не съгласно финансовите им благоприятни условия “, се показва в уеб страницата на държавното управление.

Затова 213 джипита, 184 лекари експерти, още 149 лекари и 162 студенти по медицина упорстват парите за нарастването на техните заплати да бъдат върнати за финансиране на здравната система.

„ Вярваме, че има метод тези запаси да бъдат преразпределени за здравето на хората в Квебек и потребностите на нашите пациенти “, пишат още създателите на позицията.

Един доктор в Канада получава приблизително 260 924 щатски $ (339 000 канадски долара) годишно, по данни от септември 2017 година Един фамилен доктор получава приблизително 211 717 щатски $ годишно или 275 000 канадски $.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР