Над 500 хиляди есенно-пролетни цветя са засадени в пловдивските градини

...
Над 500 хиляди есенно-пролетни цветя са засадени в пловдивските градини
Коментари Харесай

Стотици хиляди есенни цветя правят Пловдив още по-красив

Над 500 хиляди есенно-пролетни цветя са засадени в пловдивските градини и паркове от началото на октомври, а до края на сезона се чака общият им брой да доближи близо милион.

"Когато през пролетта доближат цялостния си подем, още веднъж ще създадат Пловдив още по-красив ", увери шефът на Оперативна програма "Градини и паркове " Стоян Алексиев.

Различни цветове теменужки, парички, незабравки, селене, шибой и други двусезонни типове градинарите засаждат във всички централни и квартални паркове и градини, по кръгови кръстовища и улици, в разграничителните линии на булеварди. Със 70 хиляди стръка цветя са изцяло завършени новите красиви фигури в "Кривия сутерен ", както чиновниците на общинското дружество назовават веригата цветни лехи в Цар Симеоновата градина, ситуирани сред Виенския павилион и Пеещите фонтани. 

Със също толкоз бройки сега се обновява алеята зад паметника на "Васил Петлешков ". Директорът Стоян Алексиев напомни, че от няколко години предприятието към този момент не купува цветя, а всичко е лично произвеждане. По думите му положителното развиване на растенията се дължи както на непрекъснатите грижи, по този начин и на новоизградените поливни системи.

От "Градини и паркове " се надяват на по-отговорно отношение от страна на жителите - да не протягат ръка на публичното, да не тъпчат, да не пускат и домашните си любимци да газят цветята, а да пазят и се радват на хубостта.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР