Над 500 души с дихателни проблеми са починали през последните

...
Над 500 души с дихателни проблеми са починали през последните
Коментари Харесай

Над 500 души са починали от коронавирус в Южен Йемен през последните осем дни?

Над 500 души с дихателни проблеми са умряли през последните осем дни в Аден, основния град в Южен Йемен, оповестиха представители на локалните управляващи, представени от Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че това ускорява опасенията, че разпространяването на ковид излиза отвън надзор в страната, разпалвайки гражданската война, която остави Йемен в руини.

Първи два смъртни случая на инфектирани с COVID-19 в Йемен

Гробар довери пред АП, че в никакъв случай не е виждал подобен непрекъснат поток от мъртви в Аден - град, който претърпя многочислени улични сражения по време на почналия преди повече от пет години спор. Социалните мрежи са цялостни със съболезнования по отношение на умряли в Аден. Има известия за по няколко смъртни случая в някои фамилии.

Медицинските служащи в Йемен, които съвсем нямат защитни средства, са ужасени от вероятността да се изправят против болестта.

Официално случаите на ковид в разкъсваната от война бедна страна са малко.

По данни на интернационално приетото държавно управление в Южен Йемен има 106 инфектирани, 15 от които са умряли. Бунтовниците хуси, които управляват северната част на страната, оповестиха за двама инфектирани, единият от които, сомалийски преселник, е умрял.

Според модели на Световната здравна организация в Йемен може да се болести към половината от 30-милионното население и да умрат повече от 40 000 индивида, отбелязва АП.

Гражданската война, в която бяха убити над 100 000 души, а милиони - принудени да изоставен дома си, унищожи здравната система и докара водоснабдяването до колапс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР