Над 500 американски военнослужещи, които по-рано бяха изтеглени в Ирак,

...
Над 500 американски военнослужещи, които по-рано бяха изтеглени в Ирак,
Коментари Харесай

Над 500 американски войници са се върнали от Ирак в база в Северна Сирия

Над 500 американски военнослужещи, които по-рано бяха изтеглени в Ирак, са се завърнали назад във военна база в североизточната част на Сирия. Това съобщи TACC, като се базира на отчет на вестник Asharq Al-Awsat.
„ Над 500 военнослужещи от армията на Съединени американски щати, както и военна техника, дойдоха от Ирак във военна база, ситуирана в Североизточна Сирия ", се споделя в публикувания текст.
По-рано вестник Al Watan заяви, че „ американски ескорт от 34 логистични военни камиона мина през иракско-сирийската граница на контролно-пропускателния пункт Ал-Валид и влезе на територията на сирийската провинция Хасака ".
Агенция " Фокус " напомня, че на 16 октомври силите на интернационалната коалиция, ръководени от Съединени американски щати, напуснаха военната си база, ситуирана в региона на Кобани (Айн ал-Араб), на 150 км от Алепо в северната част на Сирия, и се изтеглиха от градовете Ракка и Табка в североизточната част на арабската република.
На 21 октомври бе обявено, че група американски войски са минали сирийската граница към иракската провинция Дахук (част от Иракски Кюрдистан). От Багдад подчертаха, че става въпрос за директно прекосяване. На 22 октомври министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспер разгласи, че военните ще се върнат от Ирак в Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР