Над 50 украински граждани се включиха в кръводарителска акция в

...
Над 50 украински граждани се включиха в кръводарителска акция в
Коментари Харесай

Украинци се включиха в кръводаряване в Бургас на Цветница |

Над 50 украински жители се включиха в кръводарителска акция в Бургас. Всяка година на Цветница БЧК Бургас, дружно с Бургаската болница, провежда това събитие в помощ на всички, нуждаещи се от кръвопреливане, заяви БНР.

Още в първите часове на акцията пред отделението по трансфузионна хематология се подредиха украински жители, които са подготвени да дарят кръв. Александра Екимчук им оказва помощ с превод и с попълването на документите.

" Днес на Цветница, разбрахме, че има традиция да се подарява кръв. И украинските жители, които се намират в България и са потърсили облекчение, желаеме да се включим в тази самодейност. Искаме да изкажем огромно " благодаря " на българския народ, че ни поддържа в тази сложна обстановка. Украинците сега проливат кръв за свободата на целия свят ", сподели Екимчук.

В акцията могат да се включат освен чужденците, които имат персонален номер и законно обитават у нас, само че и българските жители, стига да дават отговор на главните условия. Така те оказват помощ освен на бургаските пациенти, а и на своите сънародници, които имат потребност от кръв.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР