Над 50 сигнала за причинени щети са постъпили в община

...
Над 50 сигнала за причинени щети са постъпили в община
Коментари Харесай

Враца се възстановява след силния вятър от вчера

Над 50 сигнала за породени вреди са постъпили в община Враца през последните два дни, когато над града мина извънредно мощен ураганен вятър. На моменти поривите му са надминавали 100 км в час и са нанесли провали върху инфраструктурата, покриви, мазилки.

Огромна ламаринена покривна структура се е стоварила на задна уличка от втория етаж на автошкола. За благополучие дамата, която прекосявала отсам по това време, избегнала на косъм нещастния случай. Днес единствено полицейска лента огражда местопроизшествието, всички следи от него са разчистени. Екипи от локалното комунално дружество отстраняват последните вреди от урагана, съборил електрически дирек и вековно дърво край учебно заведение. Възстановява се и рухналата коледна декорация на площад Христо Ботев.
Нина Дакева, секретар на община Враца: Въпреки че нямахме предизвестия за жълт код, оптимално бързо се образуваха екипите, които започнаха работа по премахване на вредите. Включиха се преди всичко БКС, Улично осветяване, пожарната, полиция, специалисти от общината, инспекторат. Хората работиха цяла нощ, и мога да кажа, че все още са обработени съвсем всички сигнали и огромна част от вредите са към този момент поправени.
Отстраняването на провалите от вятъра продължава и през днешния ден. От общината посъветваха жителите да се движат навън с нараснало внимание от падащи предмети и да застраховат имуществото си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР