Над 50% от интернет сърфирането вече става през смартфон. Милиарди

...
Над 50% от интернет сърфирането вече става през смартфон. Милиарди
Коментари Харесай

Какво е дуумскролинг и как да се предпазим

Над 50% от интернет сърфирането към този момент става през смарт телефон. Милиарди хора по света са привикнали да получават цялата им нужна информация през мобилните устройства, което има своите големи преимущества, само че и някои дефекти.

Един от тях е феномен, прочут като дуумскролинг (doomscrolling), оповестява CNET. Това е противен табиет, който се образува при пристрастяване към търсене и гледане на информация, най-вече отрицателна.

Понякога това може да е част от работата или пък да е предизвикано от неприятно събитие. Постепенно обаче жаждата за информация се трансформира в неусетна обсесия. Потребителят не може да спре да превърта изявленията в обичаните обществени мрежи и даже не може да не осъзнава, че минават часове.

Състоянието „ спомага “ за възприятието на напрежение, терзание. А в по-тежки случаи може да стартира да пречи и на естествените задания в всекидневието и даже да вреди на съня, защото индивидът непрекъснато търси информация.

Добрата вест е, че „ дуумскролингът “ е табиет. Той може да се „ пречупи “ посредством смяна на рутината. Това изисква старания от страна на човек да вземем за пример да остави смарт телефона си в другата стая вечер преди лягане. Както и да употребява режимите за изключване на известията нощем и/или по време на работа или други задания.

С неизменност и деликатен метод, който включва постоянна смяна на навиците и настройките съгласно обстановката, може да се реализира „ откачане “ от дуумскролинга. Смартфонът не би трябвало да бъде „ зарязан “ изцяло, защото не това е задачата, а просто потреблението му да е приведено в естествени граници.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР