Над 50% от българските потребители ще пазаруват на „Черен петък”,

...
Над 50% от българските потребители ще пазаруват на „Черен петък”,
Коментари Харесай

Над 50% от българите ще пазаруват на „Черен петък”

Над 50% от българските консуматори ще пазарят на „ Черен петък”, който тази година се пада на 29 ноември 2019 година Това демонстрира изследване на Асоциацията за отбрана на потребителите.

Средно ще бъдат изхарчени към 500 лева на човек. Най-голямо ще бъде извършването на покупки в комерсиалните центрове и онлайн магазините. Най-търсени ще бъдат облеклата, следвани от електрониката и обувките.
По 400 лв. изхарчили пазаруващите на Черния петък Най-търсените артикули са домашни електроуреди, детските играчки и козметиката
Отстъпките се чака да са сред 40 и 60%. Статистиката демонстрира, че в някои страни приходите от „ Черния пртък” доближават до 30% от годишните им доходи.

На този ден обаче потребителите би трябвало да внимават, тъй като се случват най-големите измами и подвеждащи реклами, съобщи ръководителят на Асоциацията за отбрана на потребителите Пейо Майорски.
“Черен петък ” – история и митове за деня на огромното извършване на покупки Традиционно на този ден има големи понижения на всевъзможни артикули, само че каква е същинската причина да съществува
Според него има доста подправени отстъпки и клиентите би трябвало да наблюдават цените на продуктите, които желаят да закупят, като създадат съпоставяне на продажбите в другите магазини. Дори и авансово да изследват цените и дали действително има понижение.

За да не попаднете в клопка на нелоялни търговци пазарувайте единствено от онлайн магазини, който познавате или сте проучили. Не купувайте импулсивно, щом набележите мечтаните артикули, обиколете магазините и вижте цените им преди пониженията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР