Над 50 компостиращи системи ще функционират в следващите години в

...
Над 50 компостиращи системи ще функционират в следващите години в
Коментари Харесай

Даниел Панов: Над 50 компостиращи системи ще функционират в страната

Над 50 компостиращи системи ще действат в идващите години в разнообразни области на България, където това не е реализирано сега. Това съобщи в студиото на " Още от деня " Даниел Панов, кмет на Велико Търново и ръководител на Националното съдружие на общините. Предвиждат се и над 40 системи за разделно събиране на боклуци.

Панов изрази удовлетворение, че с Министерството на околната среда и водите е реализирано съглашение за очисленията, които са особено за такса " Битов боклук " към Регионалната ревизия по околна среда и водите, на общините, които действително нямат понижение на отпадъка, който предават на районните депа, тя няма да бъде увеличена с 40 лева, а ще бъде разсрочена във времето.
Данаил Панов: За идващите 3 години - 2020 година да бъде повишен с 12 лева до 69 лева Тези общини, които не са готови, за 2021 година и 2022 година той ще бъде повишен с по 13 лева всяка година.
С плануваните ограничения се цели общините да понижат генерираните от тях боклуци.

От 2011 година Велико Търново не е повишавало налози, считам, че имаме задоволително пълномощия да имаме огромна събираемост, във Велико Търново тя е над 80%, сподели още Панов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР