Над 50 женитби в София на 8.8.2018 г. Щастието няма

...
Над 50 женитби в София на 8.8.2018 г. Щастието няма
Коментари Харесай

Над 50 женитби в София на 8.8.2018 г.

Над 50 женитби в София на 8.8.2018 година
Щастието няма нищо общо с цифрите, щастието е в ръцете на всички младоженци, на всички хора, които през днешния ден подписват брак, както и всеки различен ден. Това сподели за БГНЕС Саша Габровска, която е шеф на „ Столичен дом за радостни обреди ” за днешния 8.8.2018 година, когато има комбиниране от три осмици в датата.

“Столичен дом за радостни обреди ” се занимава с осъществяване на цивилен обреди – женитба, именуване на новородени и обвързваните с тях услуги от административно – юридически темперамент /актосъставяне за раждане и цивилен брак/. На територията на Столична община съществуват 6 ритуални зали и през днешния ден всички работят на цялостна пара.

До сутринта цифрата за това какъв брой брака ще бъдат подписани през днешния ден е била 51. „ За София ще кажете не е кой знае каква цифра, само че е. Първо тъй като в този момент са така наречен Богородични пости от 1 до 15 август, и хората се преценяват когато има пости, няма сватби, само че през днешния ден има. Това е работен ден, през днешния ден е ден сряда, а делнични дни нормално по 3, по 4, общо да речем може да има 30 сватби, общо в шестте обредни зали, тъй че си е хубава цифрата ”, уточни тя.

Двойно множеството сватби тя свързва с датата - 8.8.2018 година „ Разбирах когато беше 12.12.2012 година там се получаваше доста забавно и да. След това ви споделям повече в никакъв случай няма да се случи, към този момент свършиха 12, 13-и месец няма, обаче измислиха друго, ей го – 6.6, 7.7, следващата година 9.9, ами по-късно какво ще бъде– не знам. Но в този момент очевидно, че хората се интересуват, може би, тъй като желаят да бъдат щастливи и фамилният им живот да премине гладко. Това не може да се случи - където има комин, там има и дим, само че се надяват като подписват брак в подобен ден, животът им да мине по-безпроблемно. Аз единствено това мога да кажа, аз доста се веселя, че има толкоз доста сватби през днешния ден и дано всички да бъдат живи, здрави и доста щастливи, само че щастието няма нищо общо с цифрите, щастието е в ръцете на всички младоженци, на всички хора, които през днешния ден подписват брак, както и във всеки различен ден. Това не трябва да не помнят! ”, сподели тя.

Именно на 12.12.2012 година си спомня, че било същински взрив. С усмивка споделя, че не си спомня какво е било, единствено си спомня, че и през нощта е трябвало да остават да женят. „ Не, че сме женили – майтапя се. Но беше доста огромна броя. След това нещата понамаляха. А в този момент да вземем за пример, с изключение на 8-и, идва и 18.8.2018. Тогава пък над 100 са ни сватбите, обаче е съботен ден, и не чак толкоз фрапираща цифрата, дори клони към естествената, тъй като съботния ден е брачен ден в България, само че отново е доста ”, описа Саша Габровска.

Тя към 40-45 години се занимава със сватбените ритуали в София. Спомня си, че преди демокрацията броят на сватбите бил към 12-13 хиляди на година, без да се преценяват с никакви дати. След 10 ноември внезапно има внезапен спад, на половина, на 6 хиляди спаднали в София, траял, задържал се към 4-5 хиляди. „ Сега малко почнахме да повдигаме глава и стопираме на към 5 хиляди годишно. Но в никакъв случай няма да можем да достигнем цифрата преди 10 ноември по доста аргументи и най-важната–младите хора, тези, които подписват бракове, се изнесоха от България ”, уточни тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР