Над 50 хил. лв. е открадната сума от банковия клон

...
Над 50 хил. лв. е открадната сума от банковия клон
Коментари Харесай

Банковият обир в Дупница: Извършителят е заплашен от до 15 г. затвор

Над 50 хиляди лева е открадната сума от банковия клон в Дупница. Извършителят е 40-годишен някогашен чиновник на реда, настояват осведомени със случая. От полицията към момента не са удостоверили самоличността му.

Ако виновността му бъде потвърдена, той ще лежи в затвор сред 5 и 15 година, съдът може да отнеме и до ½ от имуществото му. По думите на поданици на града той е наследник на някогашен общински консултант.

Мъжът е работил самичък и евентуално със законнопритежавано оръжие. В дома му са открити разрешителни за 2 пушки и един револвер, който към момента не е открит.

„ Деянието е с извънредно висока степен на социална заплаха, то се отличава с една смелост, осъществено е в 14 ч., в централната градска част на Дупница “, изясни Камелия Стефанова от Районна прокуратура-Дупница.

След като бил арестуван, хипотетичният причинител самичък посочил на проверяващите къде е скрил парите - в краен квартал на Дупница, увити в тениска и скрити в шубраци.

Мотивите за обира остават неразбираеми. Прокуратурата също резервира безмълвие за самоличността на арестувания. Съседи на мъжа потвърдиха, че той е някогашен еднообразен и наследник на дълготраен общински консултант в Дупница. Допълниха, че през вчерашния ден са станали очевидци на обиска в къщата на задържания.

Хората, които го познават, споделиха, че са шокирани и не могат да повярват, че той е кадърен на такова закононарушение.

Мъжът ще остане в ареста 72 ч., следва прокуратурата да изиска непрекъснатото му задържане. Днес обраният банков клон остана затворен за клиенти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР