Над 50 гости – близки, приятели и съседи, посрещна днес

...
Над 50 гости – близки, приятели и съседи, посрещна днес
Коментари Харесай

Столетница в Плевен посрещна над 50 гости на юбилея си

Над 50 посетители – близки, другари и съседи, посрещна през днешния ден на своя 100-годишен празник плевенчанката Дилка Патова. Празненството бе в един от пенсионерските клубове на Плевен. В организацията му са се присъединили поданици от целия квартал, а съседи на баба Дилка разлепили предложения по жилищните входове в региона. На тържеството участваха и кметът Георг Спартански и ръководителят на локалния парламент Мартин Митев, оповестиха от Общинския съвет.
Столетницата има 7 племенника и 11 внука и правнука в фамилията. На своята достолепна възраст продължава да чете, да готви и да посреща посетители в дома си. Здравословно се усеща добре. Поне един път месечно моли околните си да я изведат на разходка из Плевен , с цел да види с очите си какво се случва в града. На празненството й бе и нейната сестра Велика, която е на 96 години.
Дилка Патова е родена на 4 април през 1919 година в плевенското село Староселци. Още като дете остава без татко. Има четирима братя и сестри. Завършила е занаятчийското учебно заведение в Плевен. Шест години е била детска учителка. След това постъпва в тогавашното дружество „ Колективен труд “ и работи в него като шивачка и бригадирка до пенсионирането си.
Заедно с цветята, тортата и пожеланията да е жива и здрава и да се радва на още доста хубави моменти със фамилията и приятелите си, Георг Спартански и Мартин Митев са връчили на юбилярката и сумата, гласувана от Общинския съвет при навършване на 100-годишна възраст – 500 лева Баба Дилка пък им заръчала да се грижат добре за Плевен.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР