Над 50 души са били задържани в Минск и над

...
Над 50 души са били задържани в Минск и над
Коментари Харесай

Протести и сбълсъци след предварителните резултати от изборите за президент в Беларус

Над 50 души са били арестувани в Минск и над 120 в цялостен Беларус по време на демонстрации след вчерашните президентски избори, заяви правозащитната организация " Вясна ", представена от ДПА.

Някои поддръжници на опозиционната кандидатка Светлана Тихановска проведоха неофициални празнувания за успеха й в ранните часове през днешния ден.

Тя отхвърли да одобри проваляне, когато държавни медии оповестиха, че съперникът й и сегашен президент Александър Лукашенко е получил над три четвърти от гласовете. Според самостоятелни изследвания Тихановска води в резултата, означи ДПА.

" Вярвам на това, което виждат очите ми и виждам, че болшинството е с нас ", сподели Тихановска пред публицисти при публикуването на екзитпол, съгласно който Лукашенко печели 79,7 на 100 от гласовете, а тя получава 6,8 %, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че към този момент сме спечелили, тъй като победихме страха, апатията и безразличието си ", съобщи тя след акция, белязана от такава готовност за претендент от опозицията, каквато не е виждана в новата история на тази някогашна руска република, ръководена от 26 години от Лукашенко.

Часове след затварянето на изборните секции, изборната комисия не е разгласила никакви публични резултати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР