Над 50 души е задържала полицията в американския град Минеаполис.

...
Над 50 души е задържала полицията в американския град Минеаполис.
Коментари Харесай

Над 50 арестувани по време на безредици

Над 50 души е задържала полицията в американския град Минеаполис. Това са лица, които са взели участие в продължаващите митинги, провокирани от гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд при задържането му на 25 май. Близо 2500 е броят на служителите на реда, които наблюдават за реда в града. Очаква се те да бъдат подкрепени от членове на Националната армия на Съединени американски щати, както е било поискано от щатските управляващи. Началникът на националната армия в Минесота генерал-майор Джон Дженсън е оповестил, че до 31 май в Минеаполис ще дойдат над 1700 национални гвардейци.

Масовите митинги и вълнения в разнообразни градове в Съединени американски щати започнаха след публикуването в интернет на видеозапис, на който е снимано случилото се на 25 май в Минеаполис при ареста на Флойд. Той бил обвинен, че е платил в магазин с подправена банкнота.

На Флойд били сложени белезници и по-късно го свалили на земята. Бял служител на реда притиснал с коляно врата му. Флойд крещял, че не може да диша, само че служителите на реда, както се вижда на записа, не взели това под внимание. Малко по-късно задържаният умрял.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР