Над 50 досъдебни производства са образувани след сигнали за решения

...
Над 50 досъдебни производства са образувани след сигнали за решения
Коментари Харесай

МВР разширява проверките в лечебните заведения

Над 50 досъдебни производства са формирани след сигнали за решения на разнообразни ТЕЛК комисии, разгласи шефът на Националната полиция Христо Терзийски.

Анализите по тях се вършат дружно с екипи на здравното министерство, съобщи той и добави, че това са единствено част от всички инспекции, които се вършат в лечебните заведения.

Христо Терзийски напомни, че при предходни инспекции, Силистра се е откроила като град с най-вече ТЕЛК решения - надалеч над всички останали.
ТЕЛК - Ловеч затвори порти, пациентите останаха необслужени Вчера целият състав на комисията подаде молби за овакантяване
Вътрешният министър Младен Маринов прикани да не се поставя черна точка на цялото опазване на здравето и всички лекари, тъй като става дума единствено за съответни лица.

" Проверките за нарушаванията в лечебните заведения вървят повече от година. След вчерашната среща на медицинските сестри с премиера Бойко Борисов, ще бъдат добавени още лечебни заведения ", добави той.

" Една система колкото и добре да е направена и с филантропична цел, постоянно се намират такива, които я употребяват за персонално облагодетелстване. Затова ние се фокусираме върху тези лица. Включително и по ТЕЛК- решенията. Уважавам работата на лекарите, по тази причина не желая да поставям всички под общ знаменател ", добави още министър Младен Маринов.
Бисер Чаушев е „ Полицай на годината ” за 2019 година Той бе отличен за работата си по границата ни и предотвратяването на нелегално прекосяване на мигранти
Министър Младен Маринов връчи през днешния ден част от премиите " Полицай на годината ". За първи път с най-високото отличие е почетен граничен служител на реда.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР