Над 50 декара горски масиви са обхванати от пожара, започнал

...
Над 50 декара горски масиви са обхванати от пожара, започнал
Коментари Харесай

Над 50 декара горски масиви горят край Карлово


Над 50 декара горски масиви са обхванати от пожара, почнал в събота вечерта над Карлово. Гори борова горав труднодостъпна околност, оповестиха от пожарната в града. Подбалканският град е димящ.





Екипи на пожарната се пробват да го овладеят, само че вятърът непрестанно разраства стихията. До епицентъра на пламъците се стига след тежък преход от най-малко час и половина. Тежка техника не може да премине.

По-рано стана ясно, че доброволци се провеждат, с цел да оказват помощ в гасенето на пожара, само че от пожарната помолиха хората да не се доближават поради огромния риск и мащабите на обхванатата в пламъци територия. Поискана е помощ от армията.

Директорът на държавното лесничейство Златю Кличев сподели за БНР, че няма заплаха за популацията.

"Имаме доста мощен западен вятър, както и по посока на пожара. Много комплицирано ще гасим. 30 горски чиновници работим. От Пожарната чакаме всеки миг да дойдат и да поемем нагоре ", изясни Кличев.

„ Оперативен щаб управлява преодоляването на огъня в гората над Карлово, където от нощес бушува пожар”, сподели кметът на града Емил Кабаиванов.

"40 индивида правеха просеки, с цел да лимитират пожара. Днес от 7.00 часа сутринта те са още веднъж на място. Ще се работи крепко, с цел да може пожарът да бъде дефинитивно стеснен и сподавен. Дано единствено вятърът да не се ускори. Засега за града няма заплаха. Теренът е доста сложен и техника не може да стигне до пожара. Армията се постанова да се употребява, тъй като тя е проведена и подготвена по какъв начин се работи в такива обстановки ", изясни кметът на Карлово.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР