Над 50 декара горски масиви са обхванати от пожара, започнал

...
Над 50 декара горски масиви са обхванати от пожара, започнал
Коментари Харесай

Над 50 декара горски масиви горят край Карлово

Над 50 декара горски масиви са обхванати от пожара, почнал нощес над Карлово. Служители на лесничейството се пробват да локализират огнището. Въздухът над града е димящ. Много доброволци от града желаят да се включат, нощес не бяха позволени, през днешния ден пунктът им за събиране е при пожарните до Механата, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

Директорът на държавното лесничейство Златю Кличев заяви пред БНР, че противопожарните екипи излизат още веднъж в опит да загасят пожара, само че духа мощен вятър от запад. " Имаме доста мощен западен вятър, както и по посока на пожара. Много комплицирано ще гасим. 30 горски чиновници работим. От Пожарната чакаме всеки миг да дойдат и да поемем нагоре ", сподели Златю Кличев от Държавното лесничейство. Той увери, че няма заплаха за популацията.

Оперативен щаб управлява преодоляването на огъня в гората над Карлово, където от нощес бушува пожар, сподели кметът на града Емил Кабаиванов. Поискано е подпомагане от сухопътните войски в града, в случай че се наложи да се включат още хора в преодоляването на огъня. Теренът е извънредно сложен за достъп, а духашият западен вятър усложнява ситуацията, изясни Кабаиванов.

" 40 индивида правеха просеки, с цел да лимитират пожара. Днес от 7 часа сутринта те са още веднъж на място. Днес ще се работи крепко, с цел да може пожарът да бъде дефинитивно стеснен и сподавен. Дано единствено вятърът да не се ускори. Засега за града няма заплаха. Теренът е доста сложен, планински, и техника не може да стигне до пожара. Армията се постанова да се употребява, тъй като тя е проведена и подготвена по какъв начин се работи в такива обстановки. Имаше сутринта лек пушек, доста слаб, само че няма непосредствена заплаха за хора с белодробни болести или, пък, не дай си боже да са наранени парцели ", изясни кметът на Карлово Емил Кабаиванов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР