Над 50 часа продължава гасенето на пожара на сметището край

...
Над 50 часа продължава гасенето на пожара на сметището край
Коментари Харесай

Жителите на Шишманци настояват инсталацията за преработка на отпадъци да спре

Над 50 часа продължава гасенето на пожара на сметището край пловдивското село Шишманци, което сега тлее в дълбочина, заяви БНР. Заради задимяването на региона поданици на няколко обитаеми места се събраха рано тази заран на митинг до завода за боклуци с гледище виновните институции да управляват по-сериозно активността му, с цел да се постави завършек на периодическите произшествия там, осведоми кореспондентът на радиото.

Над двеста души от Шишманци, Белозем, Раковски и други обитаеми места са блокирали пътната права, която е към входа на завода за боклуци. Много от тях са с маски, демонстрирайки по този метод, че не могат да дишат, че миризмата е неприятна. Хората са недоволни, че са прекарали още една безсънна нощ, тъй като димът продължава да се стеле над целият регион.

Протестиращите припомнят, че в предходни години се е случвало същото и макар уверенията, че няма да се позволява отсега нататък, в този момент се стига до следващо обгазяване.

Пред Би Ти Ви протестиращи споделиха, че към този момент не имат вяра на обещанията на управляващите и упорстват инсталацията да спре да работи. Те не имат вяра и на заключенията на инспекцията по околна среда, съгласно която замърсяването на въздуха не е рисково като се изключи съществуването на прахови частици. Мъж се възмути пред малкия екран, че специалистите мерели " против вятъра ".

Екипите на пожарната не престават да работят на сметището като тлеещите сектори се обработват с вода и пръст, осведоми БНР.

Общо Пловдив изхвърля годишно 150 000 тона боклуци за отнасяне в инсталацията в с. Шишманци.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР